top of page

Sanne

Ik was 26, en tot dan had ik voornamelijk in mijn hoofd geleefd. Ik deed wat ik dácht dat de wereld van mij verwachtte, zonder te bedenken wat ík eigenlijk in de wereld wilde.

Als iemand vroeg wat ik wilde maakte ik de gekke kronkel in mijn hoofd: ‘wat zou de ander willen? Want dan zeg ik dat ik dát wil.’ Dit was zo onbewust, dat ik niet eens doorhad dat ik dit deed.

Zo ook in seks. Ik benaderde seks vanuit mijn hoofd: wat is hier precies de bedoeling van en wat wil de ander van mij? Ik kon er zelf niet volledig van genieten omdat ik zo in mijn hoofd zat en niet kón voelen.

DSC03936_bewerkt_edited.jpg

Over hoe ik thuis kwam bij mezelf

Op mijn 26ste gaf ik voor het eerst een yogales (als inval voor een vriend), en dat was het allereerste moment in mijn volwassen leven dat iets dat ik deed voelde alsof ik ervoor geboren was. Het ging vanzelf! Dat was ik totaal niet gewend. Ik was gewend om mentaal altijd keihard te werken om ergens in te passen zodat anderen mij zouden accepteren.

 

Op dit moment kon ik voor het eerst een volmondige JA voelen en heb ik de sprong durven wagen. Ik zei mijn baan op, vond parttime werk dat beter paste en ging een vierjarige yogadocentenopleiding doen.

Het eerste jaar van de opleiding was volledig gericht op ons eigen proces. Ik leerde mediteren en langzaam begon mijn lichaam te ontspannen. Onder alle spanning vond ik zoveel gevoelens en emoties. Ik snapte niks van alles dat ik voelde en ik heb regelmatig gehuild en met mijn handen in mijn haar gezeten: ‘ik voel van alles, en ik snap er he-le-maal niks van!’

 

In de jaren die volgden begon ik mezelf en mijn gevoelens steeds beter te voelen en te begrijpen. En kwam ik ook mijn seksuele energie en seksualiteit tegen. Langzaamaan begon ik steeds meer te genieten van seks.

Een tweede volmondige JA kwam toen ik een Sacred Sexuality programma van Layla Martin volgde. Ik vóelde dat mijn volgende stap de coachingsopleiding van Layla zou zijn. Weer zei ik mijn werk op en ik sprong.

DSC03771_bewerkt.jpg

Deze opleiding gaf me een nóg diepere deep dive in mijzelf. Ik leerde niet alleen nog meer voelen en mijzelf als mens begrijpen, ik leerde ook van mijzelf houden. Ik leerde diepe compassie en verwondering voor alles dat er in mij leeft.

Ik snap nu ook dat het in-mijn-hoofd-leven een overlevingsmechanisme is. Het is een beschermer die mij veilig wilt houden. Ik heb geleerd om te zien dat ik een keuze heb om niet in mijn hoofd te verdwijnen, en om te kiezen om in mijn lijf te zijn.

En dit lukt niet altijd hoor. Er zijn dagen dat ik moeilijk uit mijn hoofd kom. Inmiddels heb ik wél een goede toolbox opgebouwd met allerlei technieken die helpen om connectie te maken met mijn lichaam en alles dat ik voel. Zo kom ik altijd weer thuis in mezelf.

En nu kan ik oprecht zeggen: ik hou van mijn leven en de seks die ik heb!

 

Ik word er ontzettend blij van om de tools en technieken die ik de afgelopen jaren heb geleerd met je te delen, zodat ook jij volledig kan gaan genieten van je seks en je leven!

Officiële bio

Sanne Mees (1990)

Holistisch coach op het gebied van seksualiteit en zelfliefde

In 2016 begon Sanne aan de vierjarige Samsara yogadocentenopleiding (500 uur) in Schiedam en volgde diverse bijscholingen zoals Yoga en Dans, Qi-Flow yoga, Yoga en Hoogsensitiviteit, Omgaan met Polariteiten en Yoga en Stress. In 2020 studeerde ze af met haar scriptie over yoga en vrouwelijke seksuele energie. Van 2016 t/m eind 2021 gaf ze wekelijks yogales in Utrecht en sinds 2021 geeft ze les in de bijscholing Yoga en Seksualiteit bij Samsara.

In januari 2022 begon Sanne met de opleiding tot Seks-, Liefde- en Relatiecoach (650 uur) van Layla Martin (VITA Coaching) en studeerde af in 2023. Ze is op dit moment nog bezig met de specialisaties Men’s sexuality en Female Sexuality. Al tijdens de opleiding in 2022 begon ze met coachen en heeft tot nu toe 30 verschillende mensen gecoacht.

Op Instagram deelt ze tips, tools en technieken om uit je hoofd te komen, contact te maken met het lichaam en volledig te kunnen genieten van seks: @sannemees

DSC03464_bewerkt_edited.jpg
bottom of page