top of page

Als introvert 2 maanden reizen

Updated: Jul 24, 2023

Ik ben de afgelopen 2 maanden op reis geweest: eerst een retreat van mijn opleiding tot seks, liefde en relatiecoach en vervolgens heb ik met mijn partner rondgereisd. We zijn in prachtige natuur geweest, veel vogels en andere gave dieren gezien!

Maar ook: veel nieuwe omgevingen, veel verplaatsingen tussen steden/dorpen/jungle, kleine ruimtes om in te leven en de hele tijd samen. Ik ben een ontzettende huismuis en hou van veel tijd alleen. Ik wist niet zo goed hoe ik het reizen deze keer zou gaan vinden, aangezien ik makkelijk in mijn hoofd kan gaan zitten in nieuwe situaties en daardoor niet meer kan voelen in mijn lijf wat ik nodig heb. En als ik mijn lijf niet meer voel, is seksualiteit voor mij ook niet meer bereikbaar.

Ik wist dat ik erg gegroeid was in het kunnen voelen van mezelf, dus ik ging er vol vertrouwen in. En: het bleek ontzettend leuk om samen op reis te zijn! Dat kwam mede doordat ik geaard kon blijven in mezelf. Dit ging overigens niet vanzelf, ik heb tijdens de reis een aantal dingen gedaan waardoor ik gegrond kon blijven en mezelf kon blijven voelen:

  1. We reisden met lichte bepakking, maar ik heb wél kleding mee genomen waarin ik mezelf fijn, mooi een sexy voel (naast de supersexy afritsbroek haha).

  2. Als ik merkte dat ik veel in m’n hoofd ging zitten en uit m’n lijf ging: tegen mijn partner zeggen dat ik even alleen-tijd nodig had, noise cancelling oordopjes in, yoga doen om mijn lichaam bewust te voelen en meditatie/stilzitten met een focus op mijn bekkenbodem. Dat brengt mijn aandacht op een milde manier weer laag in mijn lichaam en uit mijn hoofd.

  3. Niks hoeven. We hoeven niet álles te doen wat er te doen is, we hoeven niet zoveel te werken/studeren als thuis (we deden een werk/studeer-reis combi). We mogen ook lekker niks, en dan komt ontspanning, plezier, mezelf voelen, sensualiteit en intimiteit met elkaar.

Deze manier werkt voor mij, en ben zeer benieuwd wat voor jou werkt!

Hoe is op vakantie zijn voor jou? Herken je dit, of juist niet? En hoe doe jij dit?

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Zo maakt spelen seks leuker

Ik schiet zelf regelmatig in de modus ‘serieus’. Dat voelt vaak zwaar en hoofdig. En dat is juist de modus waarin ik absoluut GEEN zin heb in seks. Teveel moeite, geen zin, er is van alles om over na

Comments


bottom of page