top of page

Echte angst of groei angst?

Updated: Jul 24, 2023

Angst heeft verschillende vormen. Angst voor iets echt gevaarlijks, en angst voor buiten je comfortzone gaan. Als je dit onderscheid in jezelf weet te maken, dan weet je ook wat je keuze gaat zijn. Angst omdat iets gevaarlijk is? Kies voor ervan weg te gaan. Angst omdat het buiten je comfortzone ligt? Ga ervoor als dat je wens is die kant op te groeien! Ik sta hier op het punt om te springen. Ik voelde angst in mijn lijf, maar ook zin om het te doen. Ik moest flink op mezelf inpraten om tóch te springen (aan het eind van dit bericht staat de sprong!). In mijn live week van m'n opleiding tot se.ks, liefde en relatiecoaching heb ik mijn eigen innerlijke kracht ontmoet. Dat voelde erg oncomfortabel in het begin: dit voelt nieuw, hoe ga ik met deze kracht in mijn lichaam om? En toen ik me eraan overgaf werd het juist heel fijn en voelde het heel goed. Ik voelde de energie stromen in mijn lichaam en voelde me heel sterk. Het voelde net als deze sprong: enorm spannend, maar toen ik had gesprongen werd ik er heel blij van!

Wat is jouw wens? Wat wil je graag, maar voelt oncomfortabel omdat het buiten je comfortzone ligt? Wanneer is angst écht angst, en wanneer is het groei-angst?

14 views0 comments

Recent Posts

See All

Zo maakt spelen seks leuker

Ik schiet zelf regelmatig in de modus ‘serieus’. Dat voelt vaak zwaar en hoofdig. En dat is juist de modus waarin ik absoluut GEEN zin heb in seks. Teveel moeite, geen zin, er is van alles om over na

コメント


bottom of page