top of page

Zo maakt spelen seks leuker

Ik schiet zelf regelmatig in de modus ‘serieus’. Dat voelt vaak zwaar en hoofdig. En dat is juist de modus waarin ik absoluut GEEN zin heb in seks. Teveel moeite, geen zin, er is van alles om over na te denken, ik maak me zorgen over iets of ik ben juist moe, voel me heel gaar en ik sta op stand-by.

De energie zit dan vooral in mijn hoofd, is gestagneerd en zit vast.

Spelen helpt op zo’n moment:

  1. Spelen maakt deze energie weer los. Door mijn fysieke lichaam te bewegen kan de gestagneerde energie weer loskomen en door mijn lichaam stromen. Zo komt er ook weer toegang tot mijn seksuele energie.

  2. Spelen ontspant. Het ontspant mijn hoofd, het denken wordt minder belangrijk. De focus gaat op genieten en verwonderen van al het mooie (hoe klein of groot!) om mij heen. Zo kan ik meer met mijn aandacht in mijn lijf en in mijn bekken komen.

  3. Samen spelen met je partner geeft verbinding, samen plezier maken geeft lijf-tot-lijf contact in plaats van hoofd-tot-hoofd contact. En hierbij bedoel ik vooral de ratio-regel-er-moet-vanalles-hoofdig-contact. Lijf-lijf contact is contact vanuit je sensuele zelf, vanuit je zintuigen. En dat zijn juíst de delen die tijdens seks ook aanwezig zijn. Seks met al je zintuigen online: yum!

Spelen kun je in kleine beetjes door je hele dag doen. Speel alleen en/of samen met je eventuele partner! Doe bijvoorbeeld gekke dansjes in de keuken bij het maken van je ontbijt, als je een wandeling maakt verwonder je over het moois dat je allemaal ziet, eet iets wat je ontzettend lekker vindt, omring je met een lekkere geur of zing liedjes waar je vrolijk van wordt!

Zo zit je gedurende de dag meer in je lijf, ben je meer in contact met je zintuigen en wordt je seks leuker!

16 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page