top of page

Liefdevol groeien als je patronen je niet meer dienen

Ik groei op dit moment heel hard door mijn seks en liefde coaching opleiding. Ik leer veel over mijzelf en zie wat voor patronen ik heb in mijn denken en in mijn lichaam. De patronen waar ik tegenaan loop zitten vooral ‘in de weg’, en misschien herken jij dit ook wel. Denk je steeds: waarom denk ik zo, voel ik me zo, of doe ik steeds dit, terwijl ik dit niet wil denken, voelen of doen?

Het oude patroon is ingesleten, was ooit nodig om met een bepaalde situatie om te gaan. Als je de patronen leert zien, kun je kiezen of je deze nog steeds wil volgen. Het pad van het oude patroon is diep, makkelijk, bekend. Het kost moeite om een nieuw patroon te kiezen dat nog niet ingesleten is.

Als je leert en groeit heb je steeds deze keuze: oud of nieuw? Accepteer dat je beide paden in je hebt, geef jezelf liefde als je toch weer het oude pad bent ingeslagen. Weet dat je altijd bij kunt sturen, je kun jezelf liefdevol het nieuwe pad wijzen. Zo wordt het nieuwe pad steeds duidelijker en het oude pad laat je langzaam dichtgroeien. Uiteindelijk sla je dan vanzelf steeds vaker het nieuwe pad in, wordt dat makkelijker.

En oefening baart kunst, het begint bij het herkennen van je patroon. Je hoeft niet meteen te veranderen. Geef jezelf daarin ook liefde, ook als je nog niet weet hoe je een nieuw pad maakt, en waar dat pad heen gaat. Heb jezelf daarin lief. Daar begint het.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Zo maakt spelen seks leuker

Ik schiet zelf regelmatig in de modus ‘serieus’. Dat voelt vaak zwaar en hoofdig. En dat is juist de modus waarin ik absoluut GEEN zin heb in seks. Teveel moeite, geen zin, er is van alles om over na

Comentarios


bottom of page